Oferte de Vacante si Sejururi 2019 in Regiunea Bodrum,

Regiunea Bodrum
Selectati 2 adulti
Vezi oferte
Vezi oferte
Vezi oferte
Vezi oferte
Vezi oferte
Vezi oferte
Vezi oferte
Vezi oferte
Vezi oferte
Vezi oferte
Vezi oferte
Vezi oferte
Vezi oferte
Vezi oferte
Vezi oferte

Regiunea Bodrum

BODRUM, PERLA TURCEASCA DE LA MAREA EGEE

 

Candva cunoscut sub numele de Halicarnas, Bodrum a fost intemeiat de greci, este orasul natal al  „parintelui istoriei”, Herodot, si totodata locul in care prezentul se impleteste cu mitologia si istoria.

Bodrum este locul in care se inalta faimosul oras antic Halikarnassus, care a gazduit una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, Mausoleul din Halikarnassus, contruit pentru regele Mausolos (de aici si numele contructiei)  la cererea sotiei sale Artemisia.

Bodrum este  orasul magic scaldat in mitologie si istorie, cu plaje de nisip fin, mici golfuri stancoase si fiorduri, este centrul de yachting al Turciei care continua traditia sa straveche de constructii de nave, specializandu-se in yahturi elegante cu carcasa din lemn. El este considerat orasul noptilor albe, magia distractiei nocturne prelungindu-se pana in zori.

Pe scurt, Bodrum este soare, mare, distractie si, peste toate, istorie. 

In Bodrum, lista activitatilor relaxante sau aventuriere, desfasurate pe timp de zi sau de noapte, este aparent nesfarsita. Barurile si pub-urile in care se aduna turistii pe seara sunt atat de numeroase si versatile, incat statiunea a depasit de mult, din acest punct de vedere, pana si Istanbulul.

Viata de noapte constituie unul dintre cele mai faimoase fatete ale portului de la Marea Egee, caci frecventarea discotecilor si a cluburilor se practica la fel de natural ca scaldatul in apa marii.

Bodrum te va fermeca cu clădirile albe în stil mediteranean, cu flori colorate atârnate la ferestre. Edilii orașului admit doar clădiri cu maximum 2 etaje, pe criterii de uniformitate arhitectonică.Contrastul dintre casele albe și marea albastră creează un spectacol superb. 

Desi in timp a devenit cunoscuta ca o statiune elitista, Bodrum are oferte pentru toate buzunarele, de la resorturile hoteliere de lux la pensiuni, oferind oricarui doritor posibilitatea unei vacante de vis.